Historie

Autoherstelbedrijf Sven werd in 1986 opgericht door Sven Wulff. Sven is begonnen in de garage te Spijkenisse in onderhoud aan auto’s en restauratie van de Citroen DS. Het werkaanbod werd in korte tijd zo groot, dat hij moest uitwijken naar het “oude” veilinggebouw te Brielle. Dit pand moest voor de nieuwbouw in Brielle wijken en was Sven genoodzaakt nogmaals te verhuizen. Zo kwam Sven in 1989 naar Rozenburg ,waar hij in juli 2011 zijn 25-jarig jubileum heeft gevierd met zijn personeel.

In de afgelopen 25 jaar hebben er enige veranderingen plaatsgevonden. De DS is meer op de achtergrond geraakt, het onderhoud en APK keuringen van alle merken is nog steeds van kracht , daarnaast ging hij zich toeleggen op schadereparaties van alle merken inclusief de schade afwikkeling, dit gebeurd met speciale computer programma’s welke door alle verzekeringsmaatschappijen gebruikt wordt. Het spuitwerk wordt door ruimte gebrek elders door gerenommeerde spuitbedrijven uitgevoerd.

Sven woont zelf in Spijkenisse en door het drukke verkeer, neemt hij vrijwel altijd de motor en merkt dat het motorgebruik toeneemt. Zo kwam het idee om naast de auto’s ook motorfietsen te gaan onderhouden en repareren. Onlangs is er een verdiepingsvloer in zijn pand geplaatst, zodat hij het magazijn naar boven kon verplaatsen en eronder onstond een mooie ruimte daar waar nu de motorfietsen worden onderhouden en gerepareerd.